Csatorna-, víz-, gáz-, villany vezetékek nyomvonalának meghatározása

Budapesten egy csatorna-, víz-, gáz-, villany vezetékek nyomvonalának meghatározását egy speciális nyomvizsgálóval végezzük.

Milyen módszerek állnak rendelkezésre a nyomvonal meghatározására?

Többféle lehetőség áll rendelkezésünkre. Míg csatornák esetében kamera segítségével felmérhetjük az esetleges dugulás helyét, típusát, addig például egy villanyvezeték esetében már más módszerhez is folyamodhatunk.

Jól kiegészíti a kamerás szolgáltatásunkat egy speciális nyomvizsgáló műszer, ami tulajdonképpen a kamera fejébe beépített 512 hz-es lokátor jeladó segítségével a föld mélyén 60-70 cm-en menő kábelek, vezetékek helyét is kiválóan feltérképezzük.

Ezzel a technológiával egyszerre látjuk a hálózat esetleges hibáját, és határozzuk meg a pontos helyét.

Miért érdemes szakemberrel végeztetni a csatorna-, víz-, gáz-, villany vezetékek nyomvonalának meghatározását?

Ha beköltözünk egy új ingatlanba, és szeretnénk felszerelni a falra polcokat, stb, akkor kifejezetten hasznos feltérképezni a vezetékek nyomvonalát, hogy hol, milyen magasságban futnak. Természetesen olyan esetekben, mint újra kell kábelezni az ingatlant, vagy zárlatossá vált egy villanyvezeték, vagy szimplán egy új helyre akarunk konnektort kiépíteni, akkor szintén erősen ajánlott szakemberhez fordulni.

Egy mondhatni olcsó, 10.000 Ft-os készüléket ha valaki megrendel olyan problémákkal szembesülhet, hogy pl. mindenre sípol, bejelez ahol a falban fémet érzékel. Ilyen lehet egy gipszkarton falnál a merevítések, a vasbeton fal, de ha jól teszi a dolgát, akkor is 4-5 cm a behatolási mélysége egy ilyen műszernek.

Ezek csak néhány okok a sok közül, amiért érdemesebb egy szakembert felkeresni, így biztosan elkerülhetjük az esetleges károkozást is!