Csatornakamerázás (száloptikás kamerával)

Ha állandóan eldugul a csatornája, leázik a fal és mellé még csatorna szagot is érez, vagy leázik az alsószomszédja, vagy szimplán tudni akarja, hogy hova folyik a szennyvize, akkor válassza a budapesti csatornakamerázás szolgáltatásunkat.

Milyen megoldásokat kínálunk a csatornakamerázásban Budapesten?

Akár a legkisebb 32 mm-es csőtől a 18 mm-es lefolyóig képesek vagyunk a vizsgálatra. Esőcsatornák esetében 40 méteres hosszon is. Viszont nem mehetünk el azon tény mellett, hogy a csatornakamerázás csak a látható problémák felderítésére használható. Durván szennyezett, eldugult csövekben a hiba nem felmérhető. Ezek a kamerák jeladóval rendelkeznek, ezáltal pontosan feltárjuk a cső nyomvonalát és a hiba helyét.

Problémák, amiket elháríthatunk csatornakamerázással

  1. Dugulás, lerakódások a csatornában
  2. Szintezési hiba feltárása
  3. Látható törések, beomlások kivizsgálása
  4. Tömítések esetleges kicsípődései

Mi a menete a csatornakamerázásnak?

Hogyha a dugulás is fennáll, akkor először is muszáj ezt megszüntetni, hogy megfelelő felvételt készíthessünk a problémáról. A csatornakamerázás vizsgálata során a kiépített rendszerhez illeszkedő méretű és felszereltségű eszközzel hajtjuk végre és a fent említett jeladók segítségével pontosan behatározzuk a probléma forrását. Erről felvétel, valamint igény esetén jegyzőkönyv is készíthető. Így hatékonyan megállapíthatjuk, hogy a csatorna esetleg vízköves, elzsírosodott e a szennyvízvezeték, vagy egy gyökér nőtte e be, vagy akár idegen tárgy okozott e szűkületet, ami miatt csőtörés vagy beomlást alakult ki.