Csőtörés és vízszivárgás bemérése

Műszeres csőtörés és vízszivárgás bemérés Budapesten és Pest megyében, rövid határidővel. Hívjon minket bármikor, amikor csőtörést észlel, és a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érkezünk és megkezdjük a csőtörés helyének felkutatását.

Csőtörés bemérés bontás nélkül Budapesten

A csőtörés és a vízszivárgás komoly problémát jelent lakások és házak esetén egyaránt. Korábban a csőtörés helyének megtalálásához bontani, ásni kellett. A mai modern csőtörés bemérésnek köszönhetően bontás nélkül meg lehet határozni a csőtörés és a vízszivárgás helyét.

Ha csőtörésre gyanakszik, azonnal hívjon minket, a műszeres csőtörés bemérés segítségével minden csőtörés gyorsan és hatékonyan megtalálható. Mivel nincs szükség bontásra, rombolásra, ezért nincsenek plusz költségek sem, amikkel számolni kellene. Csak annyi bontásra és javításra lesz szükség, amit a csőtörés helyén a javításhoz el kell végezni.

A vízszivárgás, csőtörés jelei

Érdemes a csőtörés jeleit folyamatosan figyelni, ha időben észleljük a problémát, akkor általában megelőzhető a súlyos csőtörés kialakulása.

A csőtörés potenciális jelei:

  • Vizesedik a fal vagy a padló
  • Folyamatosan pörög a vízóra, akkor is, ha nem használunk vizet éppen
  • Jóval magasabb vízszámla érkezik, mint a megszokott

A műszeres csőtörés bemérés típusai

Kamerás csőtörés vizsgálat

Ha nagyjából lehet tudni, hogy hol kell keresni a csőtörés helyét, akkor a kamerás vizsgálat nagyon jó megoldás lehet. A speciális kamerát külön ilyen célokra fejlesztették ki, könnyedén lehet vele olyan helyeket vizsgálni, melyek szabad szemmel nem láthatók.

A kamerás csőtörés vizsgálat előnye, hogy pontos képet kapunk a probléma helyéről és mértékéről, ami jelentősen megkönnyíti a javítást.

Hőkamerás csőtörés bemérés

Hőkamerás csőtörés bemérés olyan esetekben alkalmazható, amikor meleg vizes rendszerben történt a csőtörés. Ilyenek általában a fűtési rendszerek, legyen szó radiátoros fűtésről vagy akár padlófűtésről.

A vizsgálat lényege, hogy ahol szivárog, folyik a meleg víz a rendszerből, ott a víz gyorsan kihűl. A hidegebb szivárgott víz és a rendszerben áramló meleg víz hőkülönbségének mérésével meghatározható a csőtörés helye.

Csőtörés keresés nedvességméréssel

A nedvességmérő műszerrel történő mérés az egyik legegyszerűbb megoldás. Szintén bontás nélküli mérésről van szó, a talaj vagy a fal nedvességtartalmát mérik egy speciális műszerrel. Nem olyan pontos, mint a többi lehetőség, de közelítőleg meg lehet határozni a csőtörés helyét.