Vízvezeték szerelés

Budapest összes kerületében és Budapest vonzáskörzetében vállalunk vízvezeték szerelést. Minden típusú külső és falba épített WC.-tartály szakszerű javítása és cseréje Budapesten és Pest megyében, minden típusú mosogató és mosdó csaptelep szakszerű javítása és cseréje, strang vezetékek cseréje, komplett lefolyórendszerek kiépítése kültérben és beltérben, budapesti csatornahálózatok és komplett vízvezeték rendszer kiépítése. Ezen kívül szakértő vízvezeték szerelő munkatársaink vállalják: lefolyók és csatornahálózatok duguláselhárítását bontás nélkül, a legkorszerűbb gépekkel.

Milyen különbségek vannak a falban és a falon kívüli vízvezeték szerelésben Budapesten?

Megannyi különbség van a falban és falon kívüli vízvezeték szerelés között. Kezdve a csövek anyagától, a kialakításon át a beépítés módjáig. Ezért érdemes ismertetni mindkét fajtát, hogy milyen a szakszerű vízvezeték szerelés.

A falon kívüli vízvezeték szerelés

A falon kívüli vízcsövek már egyre ritkább esetben fordulnak elő Budapesten, hiszen nem annyira esztétikusak, de persze még ma is sok helyen megtalálható, mivel az adott épület hálózat mérete vagy elrendezése nem teszi lehetővé, hogy falba épített vízcsövek legyenek.

Előnyök a falon kívüli vízvezeték szerelésben

Nyilvánvalóan a legnagyobb előnye az ilyen budapesti vízvezetékeknek, hogy könnyen hozzáférhet a szakember, ezáltal a szerelés miatt nem kell falat bontani. Ez rendkívül nagy előnnyel jár egy csőtörés esetén, mivel sokkal könnyebben felmérhető a probléma, a szivárgás helye. A falon belüli csőtöréseknél viszont pontosan ez miatt nehéz felmérni a problémát, hogy nem lehet tudni hol történt csőtörés.

Ezek a vízcsövek legtöbb esetben kulcsos idomokból állnak, amiknek a kezelése könnyebb, mint a többi illesztési módnak. Kiemelt előnynek mondható még az is ezeknek a csöveknek, hogy valamelyik idomot egyszerű meghúzni egy csavarkulccsal, ezáltal korrigálni tudjuk a gyengébb részeken.

A falon belüli vízvezeték szerelés

Ez egy jócskán elterjedtebb technológia Budapesten, aminek rengeteg előnye van és legtöbb esetben ha lehetséges ez mellett is választanak.

A falon belül futó vízvezeték rendszert a legtöbb esetben házon vagy lakáson belül alkalmazzák. A falak amik lehetnek tégla, vagy bármilyen egyéb fal, remekül el lehet vezetni az ingatlan bármely pontjára ahol vízre van szükség.

Előnyök a falon belüli vízvezeték szerelésben

Első és talán legfontosabb, hogy a falon belüli vízcsöveket nem látjuk, így sokkal igényesebb és nem rontják egy budapesti ingatlan összképét. Valamint a helytakarékosság miatt is remek megoldás a falba rejtett vízrendszer, mivel ha falon kívül futnának, akkor biztosan problémát okoznának egyes bútorok elhelyezkedésében.

A hátránya természetesen pontosan az esztétika javára szolgál, ugyanis csőtörés esetén sokkal  nehezebb a probléma felmérése és javítása, mint a falon kívüliekkel ellentétben. Ezt a hibát különböző pontokon kialakított szerelőajtókkal lehet enyhíteni, ezáltal egyes szakaszok sokkal könnyebben javíthatóak. Viszont ha szabad szemmel nem érzékelhető a hiba forrása, akkor mindenképp bontásra kerül sor, így ennek a helyén újra falazni kell majd.

A vízvezeték rendszerek kiépítésére több különféle csöveket alkalmaznak Budapesten

  • Réz csövek, amik tartósak és könnyen megmunkálhatóak, és hideg és meleg víz vezetésére egyaránt alkalmasak
  • Műanyag csövek, amikkel könnyű dolgozni és hosszú az élettartamuk, valamint sokoldalúan fel lehet használni.
  • Többrétegű csövek, amik akár lehetnek 5 rétegűek - legtöbb esetben házon belül ezeket használják - amikkel szintén könnyű dolgozni és kialakítása miatt kevésbé jellemző a vízkő lerakódás.

Milyen szakszerű eljárásra van szükség a vízvezeték szerelésben Budapesten?

Anyagtól függetlenül a vízvezeték rendszernél vannak olyan alapvető eljárások, amiket minden esetben el kell végezni, hogy kiválóan működjön.

Nyomáspróba

Új vízvezetékeknél az üzembe helyezés előtt a rendszert mindenképp nyomáspróba alá kell helyezni. Ezt szakembernek kell elvégeznie. Így a nyomáspróba alatt felmérhető, hogy a rendszer bírni fogja a víz által keltett nyomást.

Ellenőrzés

A nyomáspróbán kívül esedékes lehet a vízvezetékek ellenőrzése is. Falon kívüli vagy belüli csöveknél érdemes szakembert hívni, hogy ellenőrizze le az általunk épített hálózatot, továbbá a nyomáspróba miatt mindenképp szükséges szakembert hívni.